Północ w Paryżu – Bal sylwestrowy 2018/2019 w Hotelu Galicja*** i Kopalni Soli w Wieliczce

Polska / Polska Polska Wczasy Wycieczki
Share

Zapraszamy na wyjątkowego Sylwestra w Kopalni Soli Wieliczka z noclegami w Hotelu Galicja.

 

Hotel Galicja***

Wiele wysiłku włożyliśmy w to, aby nasz hotel miał więcej z domowego klimatu niż typowej dla branży turystycznej szablonowości, prostoty i minimalizmu. Posiadamy 2 segmenty hotelowe, które dają komfort wyboru pokoju, który najbardziej Państwu odpowiada.

Dodatkowo proponujemy polską i włoską restaurację, Piwniczkę-Pub „U Szwejka”, 2 sale konferencyjne z profesjonalnym wyposażeniem, a także salę bankietową dla 100 osób oraz profesjonalnie przygotowane SPA – Galicja Wellness & SPA.

Nasi Goście w ramach noclegu mogą korzystać z sauny Fińskiej, sauny parowej, sauny ziołowej, jacuzzi oraz wypoczywalni.

Bal sylwestrowy Północ w Paryżu, który odbędzie się w Kopalni Soli w Wieliczce.

Paryskie klimaty, wykwintna francuska kuchnia i muzyczne niespodzianki – to wszystko 125 m pod ziemią. W sylwestrową noc w podziemiach wielickiej kopalni będzie się można poczuć jak w Paryżu. Gospodarzami tego wyjątkowego wieczoru będą Iwona Konieczkowska, aktorka związana m.in. z Teatrem Stu i Teatrem Ludowym w Krakowie, laureatka przeglądów i konkursów piosenki francuskiej oraz Krzysztof Stawowy, aktor Starego Teatru w Krakowie. Nie zabraknie więc muzycznych niespodzianek, atrakcji ….. oraz doskonałej muzyki na żywo. W tym roku taneczną zabawę do białego rana zapewni zespół coverowy Galeria. Wyjątkowe i niezwykle wykwintne menu przygotowali najlepsi kucharze. W dobry nastrój wprowadzi Państwa Francuski pocałunek, a na stołach zagoszczą m. in. filet z perliczki z au gratin z selera i marchwi, królik w śmietanie i wołowina po burgundzku podana z ziołową bagietką, a także przegrzebki z pomidorową salsą, żabie udka w panierce i zapiekane ślimaki. Na słodko skosztować będzie można słynnych francuskich deserów np. eklerów z kremem pâtissière czy Far Breton. Jednym słowem, będzie …. pysznie, klimatycznie i elegancko. Obowiązują stroje wieczorowe.

Cena zawiera:

  • Pakiet 3 noclegi ( 30.12.2018-2.01.2019) w Hotelu Galicja***
  • Bal Sylwestrowy „Północ w Paryżu” w kopalni Soli w Wieliczce
  • Codzienne bogate śniadanie w formie bufetu szwedzkiego z lampką szampana
  • 30.12.2018 oraz 1.01.2019 obiadokolacja serwowana ( 3 daniowa)
  • Możliwość korzystania z sauny, bilarda.
  • Bal sylwestrowy w Kopalni Soli w Wieliczce.

Menu kolacji sylwestrowej w Kopalni Soli

APERITIF

Francuski pocałunek Kir Royal

PRZYSTAWKA

Mini bułeczki, masło Quiche Lorraine – boczek/karczochy/ser Comté/szynka

DANIE GŁÓWNE

Filet z perliczki – au gratin z selera i marchwi/czerwona porzeczka/tymianek

DESER Crème brûlée – miód/szałwia/mięta

I DANIE CIEPŁE

Królik w śmietanie – brioche/szpinak/białe wino

II DANIE CIEPŁE

Wołowina po burgundzku– ziołowa bagietka /mikro sałaty

TOAST

Wino musujące Cremant d’Alsace Brut Blanc de Blancs Boeckel – Francja

BUFET KAWOWY

Kawa i herbata w różnych smakach

NAPOJE – BEZ OGRANICZEŃ

Soki owocowe Napoje gazowane: Coca-Cola, Fanta, Sprite Woda mineralna gazowana i niegazowana

ALKOHOLE – BEZ OGRANICZEŃ

Wódka Finlandia Wino białe Bouchard Chardonnay – Francja Wino czerwone Bouchard Pinot Noir – Francja Piwo lane Tyskie

BUFET ZIMNY

Sałatka z selera naciowego z łososiem i sosem remoulade, Sałatka nicejska, Sałatka z duszonej cykorii z gruszką i tymiankiem, Sałatka ratatouille z octem balsamicznym, Naleśniki z porem i kozim serem, Przegrzebki z pomidorową salsą, Rillettes wieprzowe, Żabie udka w panierce Mule a’la marinara, Pasztet z kurzych wątróbek, Ślimaki zapiekane, Polędwiczki wieprzowe z musem śliwkowym, Półmiski francuskich serów, Wędliny i mięsa pieczone, Croissant z konfiturą z szalotki, Dip z musztardy francuskiej, Dip z anchois, Dip ze świeżych ziół, Sosy: pomidorowo-paprykowy, czosnkowy, Pieczywo mieszane: bagietki, obwarzanki, chleb wiejski, mini bułeczki, Masełka smakowe

BUFET SŁODKI

Eklery z kremem pâtissière, Far Breton, Tartaletki owocowe, Tosty z brioszki z ricottą i owocem granatu, Tarta migdałowa z gruszką, Rurki z kremem, Mus czekoladowy, Croissant z owocową marmoladą, Owoce filetowane